Blog

Tunsoarea Butterfly- trend-ul verii!

Tunsoarea Butterfly- trend-ul verii!

Tunsoarea butterfly sau fluture, este în centrul atenției în această vară. Fie că ești în căutarea unui look nou și fresh sau vrei să adaugi un plus de volum și versatilitate coafurii tale, această tunsoare este răspunsul.

În acest articol vei afla mai multe informații utile despre tunsoarea butterfly, precum ce presupune aceasta și care sunt avantajele tunsorii butterfly în funcție de forma feței și tipul de păr.

În final ți-am pregătit câteva recomandări de produse pentru întreținere și coafare.

Ce este tunsoarea butterfly?

Tunsoarea butterfly este o coafură cu straturi lungi și gradate, care imită aripile unui fluture, oferind volum și părului, fiind potrivită pentru diverse lungimi și stiluri.

Tunsoarea butterfly a fost creată de hairstylist-ul celebru Sunnie Brook. Brook este cunoscută pentru abilitatea sa de a inova și de a aduce noi tendințe în lumea hairstyling-ului.

Popularitatea tunsorii se datorează versatilității sale. Aceasta le permite femeilor să aibă două look-uri diferite într-o singură tunsoare, ceea ce este perfect pentru cele care doresc să schimbe stilul zilnic fără efort.

De ce să alegi tunsoarea butterfly?

Iată 4 motive pentru care să alegi acest tip de tunsoare:

  1. Tunsoarea este extrem de versatilă: poți opta pentru un look mai scurt prin prinderea părții lungi la spate sau poți lăsa tot părul liber pentru un efect dramatic și voluminos.
  2. Această tunsoare adaugă volum părului tău, făcându-l să pară mai plin și mai sănătos.
  3. Tunsoarea butterfly oferă două aspecte diferite, permițându-ți să te joci cu stilurile și să te adaptezi ușor oricărei ocazii.
  4. Soluția ideală pentru părul subțire: pentru cei cu păr subțire, este un adevărat game changer, deoarece adaugă volum fără a fi nevoie de o rutină complexă de styling.

Alege ce ți se potrivește ȚIE cel mai bine: aspecte de care să ții cont

Este important să fii sinceră cu tine și să analizezi din timp dacă tunsoarea butterfly se potrivește stilului tău de viață. 

Iată câteva aspecte de care să ții cont în luarea deciziei:

1. Tunsoarea implică multe șuvițe în jurul feței

 • Această tunsoare implică multe straturi, adică multe șuvițe în jurul feței pe care probabil va trebui să le indepărtezi constant dacă rutina ta zilnică implică mult efort fizic.
 • Bineînțeles ca poți opta pentru stilul fluture cu un breton lăsat cât mai lung, sub bărbie, pentru a-ți putea prinde tot părul în coadă ori de câte ori e nevoie.

2. Solicită părerea hairstylist-ului tău

 • Vorbește cu hairstylist-ul tău în detaliu, și spune-i tot ce dorești să eviți. 
 • Un hairstylist profesionist te poate ajuta și să afli dacă această tunsoare se potrivește la forma feței tale și tipul de păr.

Ce formă a feței se potrivește cel mai bine tunsorii fluture?

Frumusețea acestei tunsori constă în adaptabilitatea sa la diferite forme ale feței.

 1. Fața rotundă: textura stratificată a tăieturii prelungește fața rotundă, creând un efect de slăbire.
 2. Față în formă ovală: aproape toate stilurile se potrivesc fețelor în formă ovală, iar tăietura fluture nu face excepție. 
 3. Față pătrată: tunsoarea butterfly oferă echilibru și armonie feței pătrate, creând o imagine mai feminină și mai delicată
 4. Fețe în formă de inimă: lungimile diferite ale acestei frizuri ajută la echilibrarea maxilarului îngust ale fețelor în formă de inimă.
 5. Fața alungită: straturile adaugă lățime și ajută la echilibrarea lungimii feței.

Ce produse sunt recomandate pentru întreținerea și coafarea tunsorii butterfly?

Folosește produse de calitate pentru a menține părul sănătos și voluminos. 

Câteva dintre acestea ar fi:

 • Șampoanele și balsamurile pentru volum
 • Perie rotundă sau placă de păr: folosește o perie rotundă în timpul uscării pentru a îndrepta natural șuvițele de lângă față spre interior sau folosește placa de păr după uscarea completă pentru același rezultat. 
 • Fixativ: nu uita fixativul dacă dorești să nu fii deranjată de șuvițe pe parcursul zilei.
 • Mousse pentru volum: pentru a spori efectul de volum al unei tunsori butterfly pe părul fin, ia în considerare utilizarea unui mousse pentru volum. Acest produs ridică rădăcinile și adaugă volum părului, sporind efectul straturilor pentru a face părul să arate mai plin și mai gros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *